Bersama Selepas Ovulasi

Hi semua. Saya nak tanya.. Boleh ke lepas ovulasi kita bersama dengan suami? Contoh 3 hari lepas opk saya pekat, harini dah negetif opk saya.. Boleh atau tidak saya bersama.. Sebab saya pernah dengar orang bagitahu elakkan bersama untuk pregnant lepas hari ovulasi. Ke macam mana? ?

11 Balas

Rezeki tu bila2 masa...percaya pada Rezeki Allah..Kalau Allah kata Rezeki dah sampai...Bersama ker x bersama ker selepas Ovulasi tetap dpt juga...penantian sy 7thn...dlu sy kerap buat opk...penat jadi ye...sampai xfkir langsung nak buat semua tu dah..tup2 pregnant..Alhamdulillah..Rezeki Allah ni luas..cuma Allah nak tgo kita sabar dan x je.

Sy guna apps tu,bila lpas period,shari sblm ovulation day tu,sy dah mula ajak suami bsama,sampai la 4-5 hari berikutnya,xpon smpi smnggu direct hari2 bsama😂..hari2 sy ajak bsama,sb kite xtaw bila yg sbtulnya telur tu dilepaskan...alhamdulillah dah 6bulan usia kndungan sy hasil kerja keras itu😂😂😂

Sy pernah try..kalo sehari 2 lepas ovu rasenye ok lg bersama..tp kalo 3 Hari ke atas better try xyah bersama dulu..kalo ttc bole cube Cara ni..sebelum2 ni sy bersama je sampai tarikh nk period..mungkin nk lekat tp xjd..sbb kdg2 period lain mcm je..tp bila sy cube cr tu alhamdulillah lekat..

Klo msih nk bersama lpz ovulasi Seelok nye stop DPO4. DPO7-12 sllu nye akan berlaku implantasi benih nk menempel klo ia nk mnjdi janin laa. Sbb tu tak digalakkan bersama time masa DPO nie.

Mungkin takut keguguran kot. Sebab rahum ada yg kuat ada yg lemah..

Saya pun tak tahu. Huhu ada yg tahu X? Tolong sis ni

Saya pun prng dgr.. Tpi ad yg ckp boleh je brsama

Blh jr sy mula pregnant sma2 dgn suami pun

Boleh je sis.

🤔🤔🤔