Pengiraan Minggu Kehamilan

Hi semua .. saya nak bertanya siapa2 sebelum hamil ada menggunakan OPK .. setelah dapati hamil, macam mana doktor membuat pengiraan untuk menetapkan berapa minggu kita hamil ..

3 Balas

Doktor tetap kira dr first period. Tapi kalau o lambat, kiraan weeks memang xsama. So jangan risau kalau jarak week tu xsama.

5y ago

In sya Allah

Hri first dri period terakhir kita

Doc akan kira dr LMP jgk sis..cuma sis bleh maklum pd doc bila sis ovulate supaya doc aware kiranya bby nmpak kecik..doc akan kira normal sb bpadanan dgn ovulate lmbt...

5y ago

Tu la .. lupa nk cakap dgn doc haritu .. after 2 weeks ni nk scan balik .. time tu la bgtahu doc .. thanks ya