Kalau ikot pengiraan doktor berapa ye ? Yg ade pengalaman boleh share☺️

5 Balas

Yang ni ada anggaran weeks dia kt kotak/inlet. Tapi usia kandungan tk semestinya sama dgn anggaran tu. Pengalaman saya first guna clearblue ni dpt 1-2, selang 2 hari test lg dpt 2-3, esoknya test dpt 3+ pulak. Tp usia kandungan sebenar masa tu dlm 2 minggu 😂 3 minggu selepas sy check first time guna clearblue baru lah nampak kat scan kantung 5w1d. Ikut anggaran dr hari pertama last period dulu. Agak agak dah dalam 8 minggu boleh pergi scan utk confirmkan pregnancy

Tu agak2 week conception, boleh baca dekat kertas dia dalam kotak tu (anggaran sahaja). Week pregnant kira dari first day period yg lepas. Kalau period tak teratur, lain cerita plk. Kalau week scan plk, tak semestinya betul2 ikut pengiraan minggu (last period) tu. Mungkin akan lari sedikit.

Kira dri last period sis 😅dan dri hri last period la akn tahu due date kita..

okay2 . trima kasih sistur2

amik hari last period