GDM on Metformin

Hi semua. Saya GDM on Met. Skrg 11week. Ada tips x utk bacaan bsp awal pagi?

1 Balas

Makan malam sebelum jam 7pm. Jika lapar malam tu ambil makanan sumber protein; kacang, avacado, telur. Minum air kosong secukupnya Tidur malam jam 10pm. Elakkan makanan bergula dan tinggi karbohidrat karbohidrat sepanjang hari. Lebihkan sumber protein dan lemak sihat dlm menu serta serat sayur. Kerap bersenam sesuai kehamilan. Elakkan stress. Ambil ubat seperti yg diarahkan doktor. Jangan skip ubat. Jangan ambil product overclaimed.