Gdm on d/c to gdm on metformin

Hi moms, nak pencerahan sedikit. Since first trimester saya gdm on diet control, then semalam (34weeks) saya buat bsp bacaan gula agak tinggi lepas tengah hari. So nurse syorkan saya makan metformin dan bagitau saya perlu admit 37weeks. Persoalan saya, 37weeks tu baby dh ckup matang ke? 🥺

2 Balas

Yes. 37 weeks dah masuk usia matang. 37 weeks ke bawah baru premature. Saya sendiri bersalin tepat 37 weeks. InshaAllah semoga urusan awak dipermudahkan 🌹

8mo ago

thank you mom❤️

Dah awak