Luahan hati sedih

Hi semua. Saya first time Mum. Sepanjang pantang, suami jarang ada sebab pjj. And sy berpantang di rumah mertua. Okay alhamdulillah, tp kdg2 sy rasa rumah ni without husband saya, sunyi sangat sebab kami memang rapat. Husband kadang2 ada line, kadang2 takda. Maybe sy yg manja sgt, tapi bila malam ke, rasa sunyi sbb selalunya semua benda husband tolong aturkan. Nak tanya mcm mana mummies lain yg berpantang etc lalui pjj apa semua? Benda ni sampai buatkan sy next time kalau nk beranak lagi, kalau time berpantang suami takda, biarlah anak sorg ni je dulu smpai sy tak stress lagi. Sy rasa mcm mana pun, sy kalau nak meluah apa2, sy sorg2 je. Dgn bgn malamnya apa semua. Maaf kalau post ni keterlaluan bagi sesetengah mummies

3 Balas

tak keterlaluan. your feelings, your points are valid. saya duduk rumah mertua, pantang sini juga. bila suami gi kerja balik hari je pun saya duk menunggu bila lah dia nak balik. kalau suami perlu overnight di rumah akak/abang dia pun atas urusan apa2, saya ikut walaupun dalam pantang. saya memang pantang sukahati je haha. tak dapat bayangkan kalau berhari2 suami tak ada. lagi pulak dengan anak jenis tak boleh berenggang siang. kena berdukung sentiasa. hebat sis boleh hadap waktu ni tanpa support tu. inshaAllah ada hikmahnya sabar tu 💐

1mo ago

Thank you sis 🥺 Anak saya pun mcm tu. Mmg ada demand sikit. Dgn malam nya kdg2 berkahak. Nk tdo pun kena alert takut baby apa2. Sy ni sedih2 je kerja. Ada masa mmg rasa kalau ada suami mesti benda ni dh siap tadi. Harap phase ni semua cpt berlalu. Tak nak kenang lagi bahagian ni 😢 Thank you sis, atas support awak. Nk nangis 🥹❤️