Alahan Ibu

Hi semua , saya dah 9minggu 3hari . Tapi takda alahan apa pun . Adakah biasa atau luar biasa ?

29 Balas

Jgn di minta alahan tu sis , biar la takde alahan . Klau tak semua bnd tak kena . Bau tkley, masak takley, minum takley. Semua jadi tak selesa. Kncing kotor, aishhhh. Bertabah jela 😅😅😅

Biasa dn normal je... Sy pregnant 4 org pn x penah rasa alahan cm pening or muntah2....alhamdulillah rezeki Allah bagi mudah... Langsung tak rasa mcm pregnent, tau2 perut membesar je 😉...

Bestnya tak ada alahan... Sy pula risau , alahan agak teruk juga ... badan lemas je klu boleh nak tdr 1hari.... makan tak lalu.... Tapi paksa juga .. Takut baby tak dapat cukup vitamin

macam sy la tkde alahan . tp ingat jgn main bedal makan , nanti dpt kencing manis masa mengandung . saya takde alahan melantak je , dapat kencing manis terus (gdm) hahaha

Besnya xde alahan. Sy dah trim kedua nak masuk 4 bulan masih lagi makan muntah. Smpai dh taktau nak makan apa lg. n jemu dgn makanan yg sama setiap hari. 🤣🤣🤣

bersyukur lah kalau awak takde alahan , saya dh 35w pun kadang2 masih muntah2 lagi ... takpe kalau tkde alahan n baby membesar dgn normal ok je tu takyah risau

Alhamdulillah dah masuk trim kedua, takdak mslh nak mkn apa. Boleh buat kerja mcm biasa. Semoga Allah sentiasa melindungi kita semua, Allahumma Amin🤲🏽

takde yg luar biasa sis, bukan wajib ada alahan. sy tiga kali pregnant semua benda boleh masak makan dan buat dgn tenang

Biasa. Masa saya pun ingat takda alahan, bila dtg alahan tu teruk betul 😂 jgn minta ya utk alahan…

belum lg kot. jgn mintak ye 😅 sye haritu start 10 week smpai la 20 week baru ok skit alahan..