Buku pink

Hi semua. Saya dah 14 weeks pregnant tapi tak buka lagi buku pink. Tapi always check up di hospital swasta. Saya ada soalan, 1) perlu ke buka buku pink di kk kalau sy memang dah plan nak deliver di private. 2) betulke kalau tak buka buku pink di kk nanti kalau ada complication sy tak boleh beranak di hospital kerajaan?

9 Balas

checkup dkt swasta takkan dorang tak sediakan buku rekod? tak kisah pun warna apa buku tu yg penting ada 100% rekod kesihatan sepanjang kehamilan sebab klau jadi apa2 yg tak terjangka nanti, org akn prefer ke gov. penting utk bawa buku rekod tu dlm beg tak kira masa. buku tu dah kira mcm identiti kedua lepas IC, hospital nk buat rawatan pun dorang akn semak dulu buku tu..

bleh je sis...sy pn check up n buka buka pink kt klinik swasta...janji buku pink complete n ade record.. insyaallah sy akn bersalin kt hospital kerajaan..sy ambil pakej FPP kt hospital selayang

3y ago

Okay tq hehe. Btw due date kita hampir sama & saya pun mungkin bersalin di selayang. Semoga kita semua dipermudahkan urusan Aaminn

Saya Pernah Tanya kk dulu hal ni . Kk ckp bole je. Janji private ada récord pasal Kita. Awk Jgn risau tau. Bole je Kalau bukak. Bole je Kalau tak bukak. 👌🏻 ok

ada klinik swasta yang buka buku pink dan buku tu boleh guna di hospital swasta & juga kerajaan. puan boleh cuba cari klinik mana yg offer buku pink macam tu :)

buku pink dkt klinik kerajaan wajib buka wpun kita plan bersalin hosp swasta.. buku pink tu la nt kena bw dkt JPN tuk buat surat beranak baby..

Pakai buku swasta je Klo checkup kat swasta jika ade apa apa masalah kandungan dia mesti prefer kat KK .

check up di klinik swasta kena bayar mahal ke?

4y ago

first time cekup untuk buka buku range harga dari rm160-180 (tak termasuk ubat) . next next checkup bwh rm100 basic cekup (tak trmsuk mnum air gula+ubat + etc) . di swasta , stiap bulanan cek ada bt scan skli . di kk rm1 stiap kli dtg.

boleh je bersalin kerajaan

buat je dik