Keguguran 2 bulan

Hi...semua saya baru keguguran kandungan 2 bulan. Nak tanya, berapa lama tempoh berpantang untuk keguguran 2 bulan macam saya ni? #keguguran2bulan

Keguguran 2 bulan
17 Balas

biase 14 hari. tapi pantang bersama 30 hari.. saya pun gugur 21/9/2020 aritu.. saya pantang makanan 14 hari.. & pantang bersama ngan suami 30 hari.. pastu alhamdulillah 9/10/2020 saya period and terus lekat.. pregnant sekali lagi. salam takziah sis. saya pun pernah alami yang sama macam awak sis. kuatkan semangat.. insyaAllah..nanti Allah gantikan yang baru..

3y ago

eh macam dekat je tarikh 😅 puan nak kata puan pregnant semula 9/11/20 ke atau memang 9october??sebab puan kata gugur 21sep then pantang dengan suami 30hari..kalau kata 9october dah lekat itu tak sampai 30hari pantang bersama ..macam pelik sikit kat situ

2 w.. Tp elok pantang betul2 ye sbb gugur ni lebih kena jaga sbb terpaksa jatuhkn buah yg belum masak, klu bersalin lain kaedah nya. Cuba mandi air sejuk dulu lepas sebulan.. Sy hampir 2 bulan pantqng mandi air sejuk. Time gugur ni blh la check apa yg patut sis.. Mcm berurut ke.. Sbb sy 3 kali gugur lain2 pengalaman nya.

plg mininum 2 minggu... sy pun lps keguguran di usia kandungan 10 minggu... dan dh abis pantang minggu lepas.. pantang betul² mcm org bersalin.. but now just pantang makanan yg sejuk, berangin, ais n tidak angkat berat

berpantang gugur 2minggu je. sampai darah habis. sy pun gugur masa 8mggu pd jun tadi. sempat period skali je bulan julai lps tu ogos dah melekat semula. skrg dh 21 weeks

3y ago

Salam . Saya nk tanya kalau pantang 2 bulan kena pantang apa je ? Takpe ke kalau saya tak berurut ?

Salam takziah ye sis. Untuk berpantang, sama je macam orang yg bersalin. Minimum 2 minggu. #SupermomTAP

Mak mertua sy kata org keguguran sama juga pantangnya mcm org bersalin. 40 days juga klu mcm tu.

salam takziah...sis kena bpatang sama jgk...gn org melahirkn ank...40days...klau seeloknya 100days

Salam takziah sis, 2w.. sis pantang makan yg sejuk2, berangin dan jgn angkat berat..

pantang mcm bersalin. org ckp, lg kecik baby, lg bisa utk bdn.

Takziah..sy hr tu dlm 22 hr..berpantang mcm org bersalin jgk..