Baby Jaundice, anak dan ibu darah O+

Hi semua, saya baru bersalin 27/5 haritu dan masih di hospital sbb baby jaundice. Bacaan 167. Saya overthink dan risau. Ada siapa siapa ada pengalaman macam ni? Kalau darah anak sama dengan mak, orang cakap low risk, betul ke? ☹️☹️☹️

2 Balas

sy ibu yg darah o positive .. mmang ibu yg darah o anak berisiko untuk kena prolonged jaundice nurse ckap. anak sy haritu sebulan lebih baru betul² hilang kuning. kena warded seminggu lpas discaj dari ward kuning. kuning anak sy masih tinggi lg sampai kena pergi hospital plk ambil darah & sampel air kencing Alhamdulilah nasib baik result ok je x sampai tahap kena tukar darah.. tp tulh mmang lama anak kuning bg ibu yg darah o

sy suami n ank darah 0..ambil mase lbh 1 bln baru clear..doc ckp xleh wt ape pn..just mnyusu n tgk die aktf..sbb mase 1 bln pn jaundis msh ade kt bhgian dade..dah ambil darah sume chat xde pe pn