Baby Jaundice

Macam mana nak hilangkan jaundice ? baby da 3kali admit Hospital . Orang kata ibu darah O ambil masa lama sikit .

2 Balas

by time dia akan hilang.. nak cepat hilang, kena kerapkan menyusu badan , paling baik every hour or two hours. and latching 15-20mins..kejut dia kalau tertidur waktu menyusu .. drh O mmg faktor utk dpy jaundice, kena bertabah sikit nk bg jaundice hilang..

5y ago

tula . ramai kata kalau darah O . ambil masa sedikit . macam² daun da mandikan baby . baby kerap je susu . bertabah lah😊

Saya darah O dr ank 1-4 dkt 2minggu berulang hospital masa tu bg susu.badan..ank ke5 ni czer..ank kene tahan n diberi nurse susu formula...kejap je kuning turun sbb bagi susu fm....takpe la. Asal ank cepat sihat n tak perlu berulang