Tolonggggg

Hi semua. Saya baru berkahwin during PKP lepas dan sepanjang bersama dengan suami, hanya dua ke tiga kali je suami ‘terlepas’ dalam. Dia ada cakap yg dia tak ready lg untuk ada baby tp saya mmg nak sangat untuk ada baby. Ada cadangan untuk saya goda suami bg dia lepas dalam tak? Hehehee really need support from you guys ❤️❤️❤️

6 Balas

Seeloknya bincg dgn husband semula psl hal ank. Biar dua2 bersedia nk ada ank. Sbb bkn mudah proses menjaga ank. Perlukan teamwork n mental yg kuat. Lagi2 bila baru melahirkan. Xtido mlm utk menjaga tmbh lg tangisan baby. Kita suami isteri kena support each other. Jgn nnt suami lps tgn plk sbb x bersedia. Ni pendapat sy saja. Terpulang pd awk nak terima atau tidak.

Dalam rumahtangga komunikasi sangat3 penting sis. Awal2 perkahwinan ni kena biasakan. Bincang elok2 untuk capai kata sepakat. Boleh bincang kenapa suami xnak. Dan kenapa sis nak anak cepat2. InsyaAllah dua2 akan lebih memahami

Better awk berbincang dgn suami. Slowtalk. Dgr pandapat masing2 dulu. Maybe ade sbb knape dia belom ready. Lagi pun awk baru je kahwin kan. Takpe enjoy2 dulu hidup bedua 😂

komunikasi itu penting. suami jg ada sebab knp blm mau ada anak. kna slow talk

Bincang dulu dgn suami sis..

Berbincang dgn suami