Tanda bersalin

Hi semua. Saya 39w harini.. Sape pernah sakit dekat situ? Tu tanda nak bersalin ke. Perut saya tak mengeras pun. Tapi sakit je kat bahagian situ dari petang tadi.. (26.12.20)#firstbaby #bantusharing #mommybuntu

Tanda bersalin
16 Balas

citer pasal sakit tanda bersalin.. tahun ni sagt istimewa.. sbb takde tanda.. alih2 cek jalan da buka 4 cm.. aritu gak bersalin.. 4 jam je dlm labour room. @38week.. normal deliver.

3y ago

pagi tu sy checkup biase kat kk ade apoitment repeat scan utk bby growth n afi.. @36 week bby 2.8kg & afi plak 17.. so pagi tu la (22.12) sy lpas checkup dapt surat refer ke hospital besar ke bahagian bilik saringan terus. sbb d9c scan bby da 3.5kg.. afi plak da sampai 20. Tghari sy drive sendiri bawak beg terus, konon standby klu kne stayback. husband kje.. nk tgu dia balik jauh.. sbb sy pjj lain daerah.. pac tu kne dtg seblom kul 5 ( kate kawan sy) sy da inform husband siap2.. ank2 sy tinggal je kat umah.. konon nanti balik la.. just bgtaw jiran tolong tengokkn2.. dr kul 1 tak makan nasi, turn doc check sy dlm pukul 4 lebih. hasil scan bby & afi dlm angaran yg sama mcm doc kk scan.. lpas tu, dowang soh sy tukar pi seblah cek bukaan jalan.. haa time tu baru taw jalan da buka 4cm.. so mmg kne bersalin..