Baby 4 bulan belum meniarap

Hi semua. Normal ke baby 4 bulan belum meniarap? Baby saya 4 bulan lebih tapi dia takde pun tunjuk yang dia nak meniarap. Anak kakak saya baru 3 bulan tapi dah cuba golekkan badan untuk meniarap.

1 Balas

Jgn risau. Lain baby lain perkembangan dia. ada yg cpt ada yg lambat. Jgn compare anak puan dgn anak kakak puan. Bnykkan tummy time. jgn rasa down. luangkan masa sebnyk mungkin utk tummy time. 3-5 mins 3x a a day then akn naik2 tiap minggu,encourage anak puan utk bergolek.Puan kena stimulate dia. Insha Allah baby puan boleh.

3y ago

okay. terima kasih ye. inshaAllah saya cuba buat nanti.