poo poo

Hi semua, normal ke baby 1 bln x berak @ poo poo 8hari. Full breasfeeding. Sy tnya doktor kata normal tp sy risau pulak dia xberak. Kentut byk kali. Kdg2 meragam mungkin sebab x berak lg kot

10 Balas

Susu ibu teksturnya halus sngt untuk penyerapan sempurna,kalau baby fully bf dan dia kerap kencing,kentut,perut dan abdomen dia tak keras(lembik mcm biasa),ia normal klau baby tak berak dlm tempoh 10 hari.Itu maknanya baby serap sepenuhnya susu ibu.Tapi kalau perut baby keras dan kembung,baby letih dan takmau menyusu,bahaya tu,cepat2 bwk ke hospital ya mommy

5y ago

Tq sis for info

Normal tu. Bby sy max 10hari. Tp skali dia poo bau dia blh buat mama pengsan. Haha.. org tua kata nk jd badan. Urut2 sikit prut sapu myk. Nnti poo la tu.

5y ago

Hehe..alhamdulillah bby dh poo poo

Sis urut pattern I Love You. Pattern I lepas tu L lepas U. Boleh google or lihat youtube. Sambil itu letak minyak sikit. Supaya senang urut.

5y ago

Haha... itulah bau punnn....pengsann

8 hari, bkn ke lps kita bersalin doc akn pastikn ank kita berak dl br blk blk rmh...

5y ago

Bby sy skrg 48 hari. Hrtu dia xberak dh 8 hari. Bkn usia dia 8hari😁

Normal bby xberak klu bf,,pastikan perut bby xkembung (jgn bg bby kipas mcm org tua)😂

5y ago

Kipas? Hehe..alhamdulilah dh poo poo td sis. Amik penuh pampers 3x poo poo.lega hati🤣🤣

Utk fully bf normal sis. Kalau perut dia lembut bila ditekan & kuat kentut okay je.

5y ago

Ok tp tu lh risau je hehe

Normal kalau masih aktif, perut lembut dan ada kentut

8hari?? Risaunya... Sy tak tahuu lagii Blum ad pngalaman...

4y ago

Apa nma urutan d utube tu

Cuba usap perut baby slowly and softly

Normal kalau bf.. tp risau jgk kan..