sakit gigi

hi semua, nk tnya. saya pregy 18mggu. sakit gigi yak mat. boleh ke mkan pain killer. tq

5 Balas

pernh alami,sy ambik suplmnt kalcium tmbhn brnd shaklee alhamdulillah smpai skrg ank dh 5bln xsakit da gigi w.pn blubang hmpir cabut ms awl² preg dlu,sy syorkan ibu² ptt ambik kalsium smsa hamil sbb kalsium yg ada dlm bdn kita akn d tarik oleh janin yg memerlukan byk lg kalsium utk mmbntuk tulang n gigi dia kelak

3y ago

sy ambik ostemetrix brand shaklee

Nooo pain killer semasa mgandung ye. Sbb doctor pernah cakap pain killer boleh buat baby cacat especially on early stage. Paling paling pon paracetamol jee itu pon ubat yg doctor bagi je. So basically if u want ur baby healthy pleAse consult doctor sebelum ambil ape ape ubat

jmpa doctor dlu .. ada jugk pain killer untk ibu mengndung tp wrna dia lain . dos rendah . jgn main mkn ubt yee

Tak boleh . Apa apa ubat pun tak boleh consume masa pregnant kecuali obimin dan vitamin pregnant

G cekup la sis..2nd trimester kalu teruk sgt boleh cabut dah gg tue..