Baby first

Hi semua . Nak tanya experiance korang anak pertama lahir berapa minggu ye ? dan berat berapa baby berapa. ? Ade tips tak cepatkn bukaan .sye due awal bulan 8 tp takde tanda2 turun darah jee lagi .. sakit2 false contraction, keluar lendir tp tkde darah dan sengal2 bdn ke punggung dh ade dh ..

3 Balas

Anak 1st dulu lahir 39w5d, berat 3.13kg. Tanda nk bersalin dlu contraction yg konsisten shj. Lain2 tanda takde. Ketuban pun doktor yg pecahkan. Darah pun keluar slps kena seluk. Tips yg berkesan utk saya masa tu utk bg bukaan cpt, banyak berjalan je. Dri pagi sampai malam keluar je berjalan. Pkul 10 malam g hosp sbb dh start sakit 5 minit sekali, bukaan masa tu 3cm. Doktor pecahkan air ketuban, sakit makin kuat. Bersalin pukul 1 pagi

Saya IOL minggu ke 37.. laluan buka 5cm, denyut jantung baby lemah terus emergency czer. 3.06kg Syukur. Nak bg tips tak boleh sebab IOL failed. 😁 All the best ya! usaha tu usaha juga, jangan lupa tenang dan tawakkal. ❣️

2y ago

Induce To Labour

41w, 3.37kg. Bby seronok dlm rahim xmau keluar 😁 sengal2 dh ada dari 37w.

2y ago

Ya. Dtg LR pun xde jalan lg..tp kena admit sbb overdue & ctg detect ada constant contraction cuma sy xrasa apa2. Dh induce baru mai sakit tp xde rezeki..emergency czer.