Tummy Time

Hi semua.. nak tanya.. anak saya dah 5 bulan 7 hari.. with God's grace, he grows well.. tapi dia belum pandai merangkak.. and I ada baca articles, 9 reason kenapa baby lambat merangkak.. and 1 of it is kurang tummy time.. actually I tried most everyday bagi dia tummy time, at least 1 minute a day tp baby x nak.. dia cepat sangat menangis.. and gosok2 mata dia dekat surface.. so mcm mn nak buat ye?

1 Balas

Hi mommy. Ada tips kat sini maybe mommy boleh cuba? https://my.theasianparent.com/bayi-lambat-merangkak Btw my eldest merangkak ms 11 bulan dan berjalan ms 1y1m. Sebelum tu dia cuma mengesot mcm rambo.