Baby 7 bulan taknak meniarap

Hi momies! Normal ke baby saya umur dari 4 bulan hingga 6 bulan pandai meniarap. Tapi ada 1 hari dia dah taknak meniarap sehingga dia 7 bulan. Setiap kali buat tummy time mesti dia marah menangis taknak buat. kadang2 dah buat tummy time tu dia golek ke belakang balik taknak buat. Risau lah saya baby umur baye2 dia dah kebelakang kedepan dah siap merangkak. Yang dia pulak siap marah taknak buat. Pandai marah tu yg tak tahan tu 😂 saya tanya nurse dia kata baby mmg ada fasa lupa jadi kena recall balik. Kerap kan tummy time. Normal ke ea saya dah risau makin besar makin banyak peel baby saya ni

1 Balas

I think normal sbb baby I 6bln pandai meniarap tapi kuat menangis marah sbb nak duduk sbb atuk dia asyik dudukkan dia...once bagi duduk diam pulak...

1y ago

Ouhh ye lah kot maybe sebab dia dah taknak meniarap, nak duduk pulak. Aiyoo thank you lega i tahu normal.