Sharing my internal thoughts working woman or suri rumah? Week 17 trying to think my future after birth (firstbaby)

Hey semua mummy boleh x kongsi apa perasaan sebagai suri rumah or working woman just want to know more. Saya umur 29 dulu Kerja sg sekrg pregnant memang banyak kuat alahan pening kepala apa sakit apa jadi buang kerja Dan stay kah rumah rehat sampailah lahir anak sebb ini first baby. Suami saya pun jaga saya and he is okay and sayang saya. Saya fahamlah dia sayang saya tapi saya pun Nak fikir apa saya Nak jadi lepas salin. First, kalaulah sy jadi suri rumah all my thing all is children and saya pun ada tengok kawan lain yg suri rumah semua story fb share je anak je dng husband (bukan nak judge apa2) lepas tu pun ada dengan diorg especially husband dia ada sikit complaints isteri dia x kerja mungkin hadapi masalah kewangan baru ada niat complaints lah Walaupun husband I sayang saya tapi saya pun rasa I hv to love myself first before I able to love someone else. Maksud saya saya focus anak je perspective saya adalah kecil Dan cuma anak Dan husband tiada social sendiri x boleh ada duit sen diri to enjoy what I want . X kan sentiasa minta duit dr husband kan Kalaulah kerja perlu give up time with children ini lah yg Korban tapi ada life sendiri kan Anyone here boleh share sikit apa u pilih (suri rumah or working woman) apa perasaan and do U happy on the status or if can choose again what u want to be #pleasehelp

1 Balas

I pun tengah dilema nak jadi suri rumah atau teruskan kerja. Tak kerja tak ada duit sendiri nak beli barang2 sendiri. Kadang nak belanja2 family, malu mintak husband 😭 tapi tengah pregnant ni morning sickness teruk sgt rasa betul2 nak berhenti kerja.. n jaga baby nanti. Tapi banyak nak pakai duit kan, takut husband tak boleh support jugak. So tak pasti mana lagi bagus, jadi housewife atau bekerja 😭

2y ago

Betul alahan teruk sangat org lain mungkin x tahu sebb ada org biasa je . Banyak rehat penting