Rasa jealous dengan babysitter

Hi semua mommies. Saya nak tanya, normal ke kalau kita ada rasa jealous dengan babysitter? Saya rasa sedih bila dapat tau dia bahasakan diri dia 'ibu' dengan anak saya. Suami dia pulak kerap balik makan tengahari sebab nak main dengan anak saya. Saya rasa jealous. Tapi saya terpaksa kerja, komitmen saya dah tinggi. Apa nak buat ye untuk kurangkan rasa jealous ni?

7 Balas

Biasa la tu perasaan tu, Normal prsaan ty,x boleh nak sangkal, kita jelous dgn pngasuh, tapi percaya la sis, dia jaga anak kita mcm anak dia, dia sayang anak kita mcm anak dia. Anak pun mesti suka kalau nak g mengasuh. Kalau sis kerja, time cuti tu banyakkan masa dengan anak. Insyallah. Macam mak saya dulu pngasuh, anak asuhan dia panggil mak, skrg anak asuhan dia semua dah besar pnjang, walau pun dah besar, dorg ingat mak sya walaupun mak saya dah pindah balik kg, dri ddk taman.