Rasa jealous dengan babysitter

Hi semua mommies. Saya nak tanya, normal ke kalau kita ada rasa jealous dengan babysitter? Saya rasa sedih bila dapat tau dia bahasakan diri dia 'ibu' dengan anak saya. Suami dia pulak kerap balik makan tengahari sebab nak main dengan anak saya. Saya rasa jealous. Tapi saya terpaksa kerja, komitmen saya dah tinggi. Apa nak buat ye untuk kurangkan rasa jealous ni?

7 Balas

Xde pengalaman plk, sbb pengasuh anak sy tu start dia kerja dlu sy terus panggil dia kakak. So anak akan ikut panggil pengasuh sy tu kakak jg. Pengasuh tu pun gelar diri dia sbg kakak bila bercakap dgn anak sy. Mgkn xsama la klu pengasuh tu agak berumur skit sbb pengasuh sy ni semuruan suami saya umur 36+. Cara dia tu mgkn kena redah dan terima semuanya, jgn overthinking. Bersyukur la dpt pengasuh yg syg sgt dgn anak kita.