Tahukah anda?

Hi semua mommies komuniti TAP👋 Tahukah anda bahawa ramai ibu di dalam komuniti TAP memerlukan bantuan anda?🥰 Ramai di antara pengguna di dalam komuniti ini merupakan ibu muda atau first time mother dan memerlukan sokongan serta dorongan daripada ibu yang lain☺️ Jadi, jom bantu mereka dengan menjawab pertanyaan mereka di bahagian 'Belum Dijawab' atau 'Unanswered Tab' 😉 1 jawapan anda mungkin berharga untuk ibu yang lain😇 Jom #ibubantuibu

Tahukah anda?
81 Balas

ye betul tu admin .. harap tiada mommy dalam ni say smua soalan yg di ajukan adalah annoying.. sebab dengan satu jawapan yang di beri dapat menyelamatkan dua nyawa ibu dan anak jika ada yg alami spotting or bleeding... kadang2 dengan satu jawapan dpt mmbntu menenangkan hati semua ibu yg dalam keadaan sush hati yg mana ada sush hati semasa menunggu detik kelahiran anak..rs sush hti bila akan bersalin adakah tanda2 yg di tanyakan itu tanda untuk bersalin..... atau ada yang alami depression tanpa sedar .... burnout... sedih dan sebagainya.. moga kita semua dapat mmbntu mereka yg memerlukan.. jangan buli mereka dengan kata2 tidak sepatutnya... tapi bagila mereka kata2 semangat supaya mereka lebih bersemangat dalam kehidupan... dan menjadi lebih positif dalam hidup..😉✌🏻aja2 fightim..✊🏻🔥 #IBUJAGAIBU #ibubantuibu

siapa ada anak yg ezema...anak sy dri umur 1.6 bulan ezema ..smpai skrg dh ,2 tahun..x smbuh..ezema die jnis kulit kering...malam kalau tdur mesti trgngu ..bergaru tiap2 malam...pening dh nk buat macm mne..sebb anak kalau bg mkn syur pun gatal..xtahu ap yg alergic

3y ago

anak saya baru 2bulan pun disahkan eczema. since anak masih baby, takde point untuk part makanan. part sabun mandi dan lotion saya guna products yang sesuai untuk sensitive skin. baju baby pun basuh asing guna sabun basuh baby. dulu masa di hospital, doctor ada bagi cream aqueous. cream ni pun bagus.

hai semua mommy2...maaf ye sy kdg2 bz bkn xnk tanye soalan or jawab soalan. buat ms ni keadaan sy baik2...kdg2 perut rs sakit sbb bby tendang2. mlm2 sblm tidur mesti usap2 perut & berbual2 dgn bby spya ada rangsangan antara mommy n bby...

kadang banyak kali juga soalan yang sama tapi dari orang2 yang berbeza. Mungkin ibu2 juga patut search dulu (article atau posting) orang lain sebelum tanya. Just my 2 cent

kadang bukan taknak jawap tapi vila tengok unanswered tu macam dah lama sangat..3mo ago tu mean 3 month kan..kadang ada yang naik 1y,2y..so macam confius and fikir masih relavan tak untuk dijawap

3y ago

boleh tebus mcm2 dlm asiap parent punye content ke ap m dia ad bg . awk bleh tgok . ad setgh dpt prcuma lps tebus point . ad setgh dy bg voucher shje . sy main asian parent dh 2thn lebih dri mengndg ank ke 3 dlu . mse tu bnyk adiah klau nk kne tebus point . asian parent pn ad kaitan dgn shopee n lazada m boleh dpt coins gnjrn gitu lah . tpi skrg bnyk voucher jelah . klau dlu mmg bnyk adiah tpi limit beberapa org je dpt . sape cpt tebus dia lah dpt . mcm tu.

betul sgt. 1st join apps ni tahun lepas, bnyak soalan sy post tpi tk dijawab. so bila sy nmpak je soalan tk dijawab, kalau sy berilmu bab soalan tu sy akan jawab. ☺️ sharing is caring.

Saya jenguk jugak kat tab Belum Dijawab tu, tapi kebanyakan soalan tu, saya tiada pengalaman nak jawab. So, saya just klik love bg soalan saya tak boleh jawab. 🌷

best app ni ....byk menbantu.....semua yg ada dlm app ni semua peramah....bile first baby ni kdng byk yg kite xtau kn....☺️☺️☺️

Saya pon nak bertanya, tp sye cube search dlu.. klo xmenjawab soalan sye akan tnye jgk.. tp tu la soalan xberjawab 🥲

Sy 2 kali tnya soalan 2 kali jugak takda respon..kenapa ye? Ke sbb tak naik soalan yg sy tnya tu

3y ago

sama la saya