Confused ultrasound

Hi semua. Minta pendapat yeahh. Hari sabtu lepas saya ada walk in buat 2d scan di klinik yg terkenal dan bagus. Alhamdulillah everything nampak ok, nampak foetus and dh nmpk and dgr heartbeat and measuring 7weeks 1 hari. Hari ini pula mmg ada scheduled scan tapi di klinik yg lain. Yg confusing nya, klinik ini pula kata toada foetus dan tk nampak heartbeat hanya kantung je yg ada and kantung measuring 6 weeks shj. Jadi saya confused lahhh mana satu ni yg betul. Saya tiada cramp dan tiada bleeding apa apa. Saya betul betul risau dan confused skrg ni. Ada mommy2 dkt sini pernah alami benda yg sama? :( #bantusharing #sharingiscaring #theasianparent_my #theasianparentmalaysia

7 Balas

kadang mesin scan tu sama tak betul . awak jgn stress atau pikir bukan bukan tau . nnti sian bby. awak pikir yyg elok elok je. sbb semua org tak sama . ada yg jenis nmpk awal ada yg tak . awak skrg kena banyk berehat tau. kepala jgn runsing piikir mcm mcm sgt . jaga diri ya .. btw doakan saya semoga dipermudhkn bersalin .. 🌸

Better percaya pada first scan kut sebab sis dah nampak n dengar sendiri. Tak mungkin tiba2 tak ada. Lepas ni sis cuba jarak sebulan untuk repeat scan

knapa repeat scan, klu dh nmpk janin ngn hbeat?? sbbtu sy suka scan 8w keats dn xprlu nk scan lg dh....8w tu mmg akn nmpk janin+hbeat...

4y ago

Sy pun scan masa 8, kntung je then 12 weeks bru scan lagi nampak la heartbeat n bby. Rsau nk scan awal2

pngalaman sy scan kt kk nmpk kantung je janin x nampak..Bila scan kt pakar o&g nampak dah janin dgn heartbeat lega rasa..

tunggu lagi 2 minggu & repeat scan. scan ni bukan semua doc pandai godek cari .

Knp scan 2 tempat sis??? Trust 1doctor better lagi

Tahan kencing tau. Bg full bladder sng nampak nnt