Bayi kurang bergerak 20 week

Hi semua, maaf nak tanya sebelum ni rasa baby gerak tapi lembut kerap tapi sehari dua ni kurang bergerak sekali dua ja adakah sebab ibu active atau macam mana ya ?

2 Balas

Last scan baby dkt bwh ke ats? Sy pwn 2-3 hri xrsa sgt baby gerak..smlm lgsg xrsa..cuma perut rsa benjol2 sakit, n kdg2 rsa keras2 xselesa..risau terus p scan smlm..rupanya dia kt dlm aktif je, tp xrsa dia gerak..y bonjol2 keras2 tu doc ckp tu baby la..😂..dia dh naik kt ats..jadi kalo dia bgerak xrsa sgt sbb kt ats ruang dh bsr, kalo still kt bwh mmg rsa sbb ruang kecik..

1y ago

Yups..tu dia dh naik ats la tu..dia kecik lg..if ad bsma, lg dia akn mgeras😂..

boleh JD juga baby gerak tp ibu xperasan