Baby kurang gerak

Hai. Saya 23 weeks preggy. Before this mmg rasa baby active bergerak. Lately ni rasa kurang movement baby. Normal ke ye

3 Balas

Utk 23wks actually normal sbb gerakan baby masih tak konsisten. Start 28wk ke atas, baby akan sentiasa aktif gerak and dah start kena kira sbb gerakan dah stabil. Buat masa skrg, sis trigger baby gerak dgn cara bagi bby dengar musik, sy dah cuba , mmg trigger baby gerak 😃 bila pasang ayat quran, dia mcm tido pulak 😂

tatau nk ckp normal ke x sbb xnmpk dlm...bettr g check,sis...tue lg mudah

kalau tak cukup 10, awak boleh terus pergi hospital.