Baby kurang gerak , jantung normal ..

Assalamualaikum , Hi . Saya nak tanya , saya dah 27 minggu 4 hari . Sebelum ni rasa je baby gerak gerak setiap masa . Tapi sejak 2 hari lepas baby gerak tapi kurang kuat and kurang bergerak . And 2 hari lepas juga saya kurang tidur dan agak sibuk . Tadi check jantung baby 127 tapi bfr this paling rendah pun 132 . Adakah itu normal ya ? Saya baca pengalaman mommy lain cakap normal ja kalau sebelum 28weeks . Tapi tu la kita ni ovethink sikit 😅 nak buat scan swasta tapi rabu ni ada scan dekat KK. #firstmom #firstbaby #seriusnanya #pleasehelp #ingintahu

6 Balas

Ikut instinct sis.. saya pun mcm sis juga skrng baby gerak xseactive sblum ni. Tp beralun2 je perut mcm dia pusing and gerak dlam tu. kick dah xde sngat. Saya ade pg scan everything normal baby pun ok behave je. Saya pun slalu check jantung baby kat rumah juga pakai doppler.

sama la sis. sy pon kkg ada hari bbynya aktif dan kuat sgt dia tendang. ada hari tu dia mcm tk gerak sgt tu pon rasa halus² je 😂 suka tau buat mami dia overthinking.

InshaAllah sis ada masa dia tidur and bukan 24jam dia sedar hahaha. Semua baik2 je sis. Posisi always ❤️🤲🏻

Normal sebab belum 28w. Tp ikut instinct sis lah, kalau rasa something wrong terus je ke klinik tak perlu tunggu

1y ago

rasa bebukan tu takda sangat sebab dia masih bergerak cuma kurang 😅 mcm sebelum ni baring jee mesti gerakk . tapi sejak 2 hari ni baring dia kurang sikit gerak 😅

sy 26w4d cmtu gak cuma nurse pesan try ckp tido + exercise sket

sama laa sy sis, rasa dia gerak tapi tak kuat. Risau jugak kadang2

1y ago

SAMAAA, nak gi klinik kan haritu dua minggu berturut dah pergi 😣😣