27 week tak selalu rase baby gerak

Hari ni saya masok 27 week, tapi kenapa saya sangat kurang rasa bayi saya bergerak atau menendang ya? Saya risau kerana ini 1st kadungan saya .. normal ke ?

8 Balas

Normal sis sebab 27 week baby dah makin besar dlm tu pun makin sempit utk dia bergerak...cuma kena jaga pemakanan dan minuman jer ya. Sllu ikut jadual klinik yg nurse bagi utk pantau baby dan detail scan oleh doktor.

3w ago

risau sebab last week bukan main aktif .. ini diam jee .. overthinking saya 🤭

Sebelum 28 week normal baby x terlalu aktif bergerak,, tapi selepas 28 week kalau baby masih x aktif bergerak tu yg bahaya kena bagi tau nurse atau doktor supaya dpt di pantau awal2.

3w ago

lega dengar .. terima kasihh 💕

Sy pun mcm tu.. 26 weeks kdg sgt2 active baby.. kdg sy xrsa pun dia grk.. kalau grk pun maybe sekjp.. tp org kata itu normal.. 28 weeks above bru la kna rsau kalau bby kurang grk

kalau nurse sy pulak ada pesan setiap hari kena kira dari 9pagi sampai 9malam kena kira 10kali pergerakaan dalam sehari. kalau kurang kena terus ke klinik untuk cek kandungan

sama lah 27w.. sy rse kurag gerak kalau hari bekerja.. kalau hari mnggu, sy byk berehat, tidur.. bukan main aktif lg

sy anak pertama lambat rasa. kalau anak kedua 4 bulan dh rase

sama lh sis mcm saya juga masuk 27 minggu baby kurang bergerak..

Sama2 sis :)