Kemas barang hospital

Hi semua, korang start membasuh, packing baju baby, letak dlm kereta semua week berapa? Saya dah 29 week. Mood nak mengemas tu belum ada lagi ahah sorry jgn kecam.

11 Balas

Saya basuh awal. Dah beli semua terus basuh simpan dalam kotak. Waktu ni tak beli almari lagi. Tapi kesilapan saya tak packing awal😅 Hari nak pergi hospital baru packing. Itu pun sebab leaking air ketuban kat office. Balik kerja, sampai rumah tu terus packing. Haha kalut kejap la. Penat balik kerja, nak packing lagi, dah sarat pulak tu memang mengah la cite dia. 😄Nasib baik tak kena bawa barang banyak. So I learned my lesson. Tak nak dah buat macam ni lagi untuk anak yang seterusnya. Seeloknya sis dah boleh start basuh, kemas, packing sekarang ni. Akan memudahkan sis nanti. Good luck🌹

9mo ago

Ya sis. Anak pertama. Alhamdulillah anak dah 18 bulan sekarang. Hehe

sy dah genap 33 weeks tak basuh lagi, tapi dah beli semua. sebab amek masa nak kemas bilik, pelan2 buang barang lama yg tak perlu . lepas dah siap kemas bilik baru basuh semua takut kena habuk hehe ni pn dah lewat . kalut sebab kerap kena false contraction🥹

Better buat lah awal2 . Nnti dah 30w ke atas lagi malas dan tak larat . Mcm sy 36w baru sibuk nak g beli brg bby nak basuh . Last2 suami yg buat semua . Beg hspital pun bru siap pack . Skrg sy dah 37w 1days 🤣 selagi kandungan tak besar sgt baik buat

Saya 28w skrng. Nnt 33w baru basuh basuh smua and pack sbab smua barang baby ada kat sabah dah saya hantar🤣 skrng kat kl lagi . Sbab nnt 32w baru fly ke sabah sbab akan branak and pantang situ dngan mak saya😇

Saya pun 29 week tapi masih belum ada mood nak membasuh barang barang baby 😂 nurse siap tanya dah ready kan ke belum barang baby tapi saya plan week 31/32 baru nak buat haha. Btw kalau macam tilam baby, bantal pun kena basuh ke?

anak 1st 32w siap kemas sbb ade yg ckp bole ter-bersalin awal dan sye time tu da gdm on ubat 😪 lgpun lahir time pkp, xnk tertinggal itu ini.. anak kedua ni skrg 25w brg x hbis beli lg 🤣 28-32w jgak la siap kemas2 nnti

saya 28 minggu pun tak kemas satu apa. Ada lagi barang yang tak complete. Rasa macam nanti nanti jela buat tunggu la 32 weeks nanti. Kenapa malas sangat entah, padahal ada GDM kene bersalin awal 🥺

Sy dah basuh tinggal nk letak dlm beg Semlm jumpe nurse (28 weeks) dia suruh ready kn semua brg2 Apa2 emergency terus grab.. Kawan sy bersalin 29 weeks 😬 Risau sy..

9mo ago

Ye sis.. 29 weeks baby dia lahir Kat 2bulan duk kt hospital 😬 Besar kt hospital Skg anak dia dh umur 10 taun alhamdulilah sihat Sy anak ke 2 lahir 36 weeks 😂 Tue xberani nk kemas lewat lg2 high risk GDM & HB low Now uri kt bwh pulak 😵‍💫

sy buln depan masuk 30 week baru basuh dan packing, skrg 28 week rasa mcm awal lagi tp rmai da remind suruh standby brg dalam kereta.. 😅

da siap kemas da sis, week 26 dah siap basuh + kemas masuk beg.... skrg week 27 rasa dah penat jer. tu sbb buat awal2.