Preparation ?

Fuh harini ada masa sikit, baru sempat nak mengemas n packing baju babies! ? Packing yang penting aje.. hihi.. Doakan saya semoga dipermudah segala urusan deliver babies nnti? Isnin ni baru #33minggu ✔️ Kemas awaii baru tak kalut. Hehe.. simpan sesiap dlm kereta.. almaklumlah duduk jauh di negeri orang.. kang emergency pulekk susah ? Mommies dah kemas n packing barang baby ke tu???

Preparation ?
73 Balas

anak first ke sis? bersalin kat mana? saya rasa tak perlu pun bawa baju banyak2 cukup 2 helai, paling penting pampers dengan wet wipes nanti lain2 tu tak guna jugak sebab kalau anak kuning kena on bawah lampu n baby kena bogel pakai pampers je

4y ago

sis saya czer gakk anak still pakai baju hospital sbb nurse tak kn mintak baju dgn kita

Saya da packing jg wktu sblm 30weeks, haha. Bawa 1 luggage handcarry size & 1 backpack. Mertua cakap tak prl bawa gt byk barang lah ~.~”. Tapi kan better bawa extra drpd kurang ini itu incase prl emergency cezar hrs stay lama.

Thniah sis.. Sy bru je bersalin mnggu lps.. Bnyk nye brg sis.. Sy pon pack mcm sis jgk hr tu.. Tp bnyk yg x pkai.. Sy brsalin pg,esok tgri tu dh blik.. Klu kt labour room nurse sruh bwak pmpes je.. Dkt wad bru kta pkaikn bju..

5y ago

Owh.. Twins eh? Pttlah.. Hihi.. Congrates ye.. Smoga d permudahkan bersalin nt.. 😊

Waa bestnya.. Sy pun nda sabar suda ni.. tp masi baru lg baru pregnant sebulan lebih.. my first experience ni.. hopefully everything will be fine 🥰 x sabar mau packing2 brg baby mcmtu.. all the best sis..

Sy dh 33w 5d. Dh siap packing baju baby. Tpi mandian tu xperlu kot kecuali myk telon bby. Nnti brtkan bag je😅bwk baju bby pn utk 2 hri je. Sbb kalo xde masalah sehari je dok hosp. Lebihkan pampers, bwk tisu basah.

Hahahahaha mcm ni la sy buat dulu. Kemain smgt lg buat. Alih2 msuk LR dia mtk diapers sekeping je. Bju ank sepasang je guna time nk balik. Husband geram jer. Yelah usung sana sini tp guna nya xbyk. 😂🤣

5y ago

Xpe. Bwk diapers je lebih. Baju,bedung,bawak sepasang je. Barut xyah. Yg lain tu stnby je dlm kete.

Wahhh, dah siap pack.. Saya belum lagi, barang baby pun xlengkap sepenuhnya apatah lagi brg saya.. Skrg dah 32w2d.. Satu apa pun xpack lagi, Harap2 sempat lah.. Semoga urusan sis dipermudahkan yew..

Sis..xbanyak sgt ke packing cmni? Haha. Sy confius la. Hrtu pcking lebih kurang mcmni tp kwn sy yg bru bsalin ckp hrtu banyaknya packing 😂 Sbb sehari je dok kt hospital katanyeee..

5y ago

Haah sb mcm padat sgt lak plastik saiz A4 kalau nak sumbat smua brg kelengkapan utk 2 baby hehe

Maaf nak tnya sis klu nak packing baju baby mesti mcm ne kha. Klu xda plastik nya tu bolh jga kha sbb sya xbt mcm ne sya sekli simpn ja dlm beg.. Bolh jga kha mcm tu sis

4y ago

Ow eykha tq.. Sis

Alhamdulillah , semoga dipermudahkan urusan persalinan kita nnti . Saya due date 13 march nnti ✌🏻 skng dah 37 weeks .