persiapan kelengkapan baby

26minggu dah start membasuh dan kemas baju...ibu2 yg lain ada yg start kemas awal ke ??

persiapan kelengkapan baby
18 Balas

Wahh bagus tu prepare awal2 tumpang kita tengah kuat skit kan..nanti hujung2 nak bersalin takut tak larat.Saya baru 19 minggu skarang tengah beli sikit2,ingat 20 weeks ++ baru nak shopping semua,lagipun barang2 abang dia masih elok sebab abang dia pun baru setahun lebih..so tak payah banyak membeli,cuma dok tunggu lpas 20 minggu ni nak cuba scan gander kot2 Allah bagi rezeki baby girl boleh la shopping baju pink2 sebab anak 1-2 boy,ni tengah hamil yang ke 3.Semoga Allah permudahkan urusan kita ya sis n mommy2.aminn..🥰🤲🏻

3y ago

insyallah aamiin🤲

Saya da setel semua barang baby da siap masukkan dalam beg daa..Untuk barang Ibu pulak tinggal pad bersalin aje yang xbeli lagi sebab tengah confius nak pakai pad bersalin/pampers dewasa 🤣.Stanby awal senang sebabnya nanti makin besar bbybump makin xlarat n xad mood

sy dh prepare smua keperluan bby..utk dr sndr x ckup lengkap lg..cuma skrg ni tgh menggu comfirmkn jantina.tgk bju online geram je..nk menambah bju utk 3-6 mth dan seangkatan nya pulak..😅

3y ago

insyaAllah..🤲😊

sya skg dh 29w 6d .. barang keperluan mama dh prepare .tingal sikit lg dh complete barang² c baby pulak. yg lain dh siap2 cuci n packing dlm beg .. takut tk sampai due pula bsalin ..

Membasuh dah, kemas² ltak kt bakul n almari dah, pack bag hospital blum, tknak awal pack mkin nervous pula jdinya nnti, (33week 4days)

Saya msa 6 buln bsuh abis 7 buln siap pack bju dlm beg tkut bsalin awal.. akhirnya btul firasat sya.33 mgu dh klua pn baby boy ☺️

jom join group mumy..blh sharing ot tnye pape je mgenai pregnancy,ank dan sembang2.. https://chat.whatsapp.com/B9sKzPJ5ZPg1n78vihsNHc

25w sttle bsuh semua n ssun kt rak bby.tggu rajin sikit nti pilih msuk dlm ziplock tuk prepare g spital. 😅😅

dah sis..sy da siap bsuh msa 5bln preg..sb nnti xlarat nk bsuh² bila dah sarat..siap pcking dlm zipplstik dah.

3y ago

betoi kemas awai senang nt dah penat termengah2 nak pack barang lg baik siap awal2. moga dipermudahkan urusan kita semua aamiin🤲😍

Sy 32 weeks baru siap basuh baju baby.. Tapi barang semua dah lengkap tinggal packing je.. Mmg mengah sikit la 😅

3y ago

ya time hujung2 ni mmg makan masa nak siapkan..penat nak bernafas pun😅