Dilema pakai kondom atau perancang lain

Hi semua. Kami nak merancang peranakan lepas dapat dua baby. Saya kuat jimak la jugak. Setakat pengalaman pakai kondom tak rasa puas sgt, apatah lagi pancut luar. Saya minta isteri ikhtiar yang lain spt makan pil perancang dsbg tapi dia x mahu selain kondom je. Ada ke yg berpengalaman mcm saya ni? Tq

9 Balas

mestilah ada sebab kenapa dia tak nak makan. awk sebagai suami tahu dan ambil tahu ke tidak pil2,dan perancang yg lain tu ada kesan pada isteri tu? TOLONGLAH JANGAN FIKIR DIRI SENDIRI JE. cuba tambah ilmu dan fahami isteri tu juga. awk nak sedap tapi dia menanggung sakit. besarnya dosa semata2 nafsu nak diutamakan.

bab family planning kena dua2 yg bertanggungjawab la encik oi.. wife dah berkorban pregnant & lahirkan zuriat awk, so apa salahnya awk pulak yg cari cara bg bab ni. dia tu isteri awak bukan hamba awk 🤦🤦🤦 nasib la malaysia ni takdak kaedah perancang utk suami.

Jangan la asyik nak suruh isteri beralah je.. Benda nie kena bincang sama2.. Sebab tu pentingnya toleransi.. Ade sebab kenapa dia taknak makan pil perancang atau amek perancang lain selain kondom tu.. Makan pil perancang,kaedah injection,ikat dan sebagainya banyak risikonya

ada orang tak serasi makan pil perancang . ada risiko nya . encik tak nak anak lagi tapi encik tak nak pakai kondom hanya sebab tak puas, encik minta isteri ikhtiar macam macam pula, mana adil macam tu . encik berbincang baik dgn isteri k .

Nak merancang kena la sama2. Jangan la pikir sedap awak je. Ingat makan pil perancang tu mudah2 je ke? Banyak effect. Kacau hormon, mood semua. Belajar la cara detect waktu subur. Avoid bersama seminggu dalam waktu subur.

sy n suami dh 4 ank..lps ank ke4 br sy mkn pil.. ank2 gap 2 tahun.. sulung 11 tahun bongsu 6 tahun..kondom mmg xguna..cuma lps intim kami cepat2 bersihkan..itu yg kami suami isteri praktikkan..🤭😊

Tanam implan kat lengan ada dlm 1-5tahun kalau tak silap dlm berapa ratus. Pancut dlm pun xjadi masalah. Confirm xmengandung. Gi klinik jumpa doktor tnya k 😉

2y ago

kawan saya pasang 2tahun, nak keluarkan susah sebab dah tertanam dengan daging,dokte terpaksa korek isi

Why your wife taknak mkn pil ? Myb dia nk mengandung lagi la kut , better u slow talk dgn dia

Ada Cuba baca mengenai implan tak ya tuan?