KEPUTIHAN TANDA GBS

hi semua , kalau keputihan saya soft yellow tapi tak gatal itu tanda tanda GBS ke ?

2 Balas

Kena buat HVS (High vaginal swab) baru boleh tahu. Awak just pantau keputihan awak. Kalau bertukar warna, banyak, gatal, berbau, bertukar tekstur (cukup ada salah satu tanda) boleh inform nurse/doktor ya. Saya detect GBS+ve masa 3rd trimester. Keputihan saya jenis yang likat dan berketul. Inform gynae, terus buat HVS.

Keputihan selalunya normal. Tapi kalau warna berubah takde cara lain selain minta pendapat nurse or dr sis. Sebabnya u takkan tau kalau tak ambil test. Nanti next check up / bila awk free pergi clinic tanya ya. Kalau kena buat test awk buat je.

4mo ago

Tak sakit sgt. Cuma rasa tak selesa.