Apa tanda tanda ada jgkitan kuman GBS mommies??

Now 33weeks. Risau kalau ada kena jangkitan GBS. sbb keputihan kdg2 ada kluar sejenis mcm cecair coklat especially bila kerap berjalan.

3 Balas

maybe darah . sebab time saya dah 6 ke 7 bulan saya pi jalan kat cameron , duduk dalam kereta lama sangat sampai rasa sakit sikit kat bahagian bawah , balik tu badan rasa penat and check ada keluar warna coklat coklat

5y ago

aah btul saya pn bla lama dalam kereta masa perjalanan jauh akan jd cmtu. kalau jalan byk pun sama mst underwear akan basah kluar cecair. tp xde rsa gatal2

I'm facing same thing mse preggy dlu.. keputihn wrna kuning + coklt sepnjg preggy.. bila buat swab test doc detect I got candida infection..

5y ago

yes mmg risau.. tmbh2 nti mse nk bersalin..cz akn bg kesan dkt bby☹️swb test its like die msukkn alat cm penyepit dlm kemaluan.. xsakit.. tp gerun sikit la😂mybe nti doc bg antibiotic msk ikot bwh.. tp sye pakai xberkesan jgk.. die stil berulng..die ok tuk sekejp. .tp depends ats org..jge hygiene pon stil kene.. sis cpt2 jmp doc

Hi mommy. Kalau gbs keputihan akan berwarna, berbau atau gatal. Kalau risau blh refer doc utk swab test so boleh detect awal.