GBS - keputihan kaler soft hijau

Hai sy just nak tanya ada tak ibu2 sini yang gbs .. keputihan dia mcm hijau2 soft tp tak berbau dan tak gatal? #pleasehelp #firsttimemom #firstbaby

5 Balas

Sy baru bersalin semalam. GBS positive. Sebelum tu kk mmg ambik sample. Ataupun bila jumpa doktor awak terus bagitahu awak ada masalah keputihan. Nanti masa bersalin on antibiotic untuk awak dan anak

Kalau gatal means ada kuman candida. And usually dr akan bagi ubat insert. Saya gbs jugak. Kalau kk tanak buat swab, awak ckp je ada keputihan and gatal (even tak gatal). Nanti mesti kk buat swab

Patut nya klau da bgi tahu misi kk akan ambik sample . Sye dlu cmtu . Pastu positive gbs . Bkn ape sbbb nnti masa nk bersalin akan on antibiotik

3mo ago

hai sis. nak tnye sikit ..saya pun ada keputihan hijau,Dh inform nurse tpi Diorg tukar tarikh Jumpa hrinisnin nanti .Risau pulak sy tangguh lama2 .tak pe ke ? Tak berbahaya ke ? Nk pergi swasta Syg skrg sy tgh kurg sikit ekonomi .Klau diorg buat swab diorg akn buat apa ye lpstu ?

dah ambik sample keputihan ke? doctor mmg inform awak gbs + ke?

1y ago

@adlina awak jgn stress yea. awak mommy yg hebat. allah xkn uji kalau kita xmampu lalui nya. sepatotnya doctor xboleh terus tulis gbs. dikira slh dh tu. sekarang usia baby awak berapa bulan?

hello, macam mana awak tahu awak gbs? doctor dah sahkan ke?