Contraction signs? Tanda tanda contraction?

Hi semua. I’m at 32 weeks this week, and just wondering rasa sebenar contraction tu macam mana ya? I’ve read other posts saying that it feels like period cramp/ senggugut? Tapi I tak pernah kena senggugut sebelum ni. So tak pernah tahu. Also orang kata perut mengeras? I feel perut mengeras but I’m only assuming baby pusing pusing in tummy. Can you guys help to elaborate more rasa contraction ya? Thank you so much.

1 Balas

Rasa dia macam sakit perut memulas nak tercirit bila baby tengah mengeras. Susah nak bernafas dengan betul. Bawah rasa nak tercabut. Rasa sakit sampai ke tulang. Badan kejung takleh nak bergerak. Rasa nak marah semua orang time tu. 👌😘

2y ago

Ahh i see. Rasanya mmg bukan boleh bawa relax la kan? Hahah