Kena check HB dan urine selepas bersalin

Hi saya nak tanya. Haritu saya bawa baby pergi KK untuk 1 month checkup. Lepastu nurse ambil darah dan buat urine test. Then dapat result HB saya 9.9. Jadi kena repeat ambik darah masa baby checkup 2 months nanti. Memang kena ambil darah dan urine mommy each time pergi checkup baby ke? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

tak pon sis. mgkin sbb hb sis rendah. sbb sy mse tu check hb 13. jd xde kena repeat dh.

2y ago

Yeke. Jadi saya kena repeat sampai HB saya okay balik ya? Okii terima kasih for the info!

Sorry tanya, check jahitan sekali tak sis ?

2y ago

Tapi ada orang cakap, ni bukan darah period. Tapi darah nifas. Mungkin tanda penutup pantang. Tapi dia merah macam darah period. Jadi saya pun tak sure. Ya sis alhamdulillah jahitan saya baik cepat sangat. Cuma kulit saya sensitive pakai pad non stop, jadi melecet banyak celah celah tu. Saya struggle dengan melecet berbanding jahitan. Now tinggal 8 hari pantang pun masih melecet🥲 Semoga yang baik baik je untuk sis dan baby masa checkup nanti, dan dipermudahkan urusan