Waktu/masa untuk minum air gula kat kk

Hi semua, boleh tak pukul 9pg saya dtg untuk minum air gula kat kk? Selalunya appoinment minum air gula kn pkul 8pg, tp saya rushing nk hntar anak ke sekolah, lpas tu nk ptah balik nak ke kk balik.

13 Balas

Kalau ikutkan sy yg kerja bhgian ambik darah ni kan.. xda mslh pun nak ambik darah pukui brp tp kesian kat mommy n baby sbb puasa. Tunggu pendaftaran lg, lps tu kena tunggu 2 jam lps ambik darah.. dlm tempoh tu xblh mkn lg. Nak ambik darah lg sekali.. start puasa pun mlm dh jam berapa.. darah kalau lelama sgt pun puasa jd xvalid pulak.. paling cantik puasa tu kena 6-8jam je.. apa pun cuba tanya kk balik. Ada staf dia ok je fhm..

KK mmg akan beri appt 8pg bg yg perlu minum air guld sbb puasa bermula dari 10 mlm kan, jd mereka pastikan semua dipercepatkan agar tak berpanjangan berpuasa itu...utk kebaikkan ibu dan anak👍 mgkn sehari itu blh cutikan anak ke sekolah, dan settle air gula utk kesihatan sis n baby

kk kt sy pn kul 8.30 dh dikira lewat..dtg kul 9 misi bising dh..x blh mnum dh air gula..misi bg next appontmnt...mmg kul 8 tu air gula dh siap misi bncuh ikut brape org dtg mnum..lmbt2 air tu sejuk x sedap dh nk mnum..

saya pernah datang lambat, nurse terus tunda next week sebab nurse cakap x boleh dtg lambat dtg seawal mungkin 7.30pg KK dah buka. kalau sis x boleh nak min kat KK try min air gula dekat klinik swasta

Boleh sebenarnya tp boleh tahan ke perut kosong tu? Puasa dari semalam lepas makan malam nanti sampai time minum air gula tu lebih dari jam 9 pagi sbb kkia kan ramai orang. Klau larat den ok jer.

klu kk tmpat sy plg lmbt pun pkul 8 mcm tu kena dtg,klu lmbt dtg lps pkul 8,mmg nurse trus bg next appt

Kene tanya kk . Mcm tmpt saya paling lewat register sblm 8.30 . Lepas drp tu nurse akan bg date lain .

ikut atas kk. kalau lebih dr jam 10am,mmg kena repeat hari lain. so hari tu dia xkasi minum air gula.

klu sis dtg kol 9, agak2 pukul berapa turn sis mnum air gula tu.. kol 8 pn da rmi org..

lepas minum air gula kne puasa lagi 2 jam sbb nk ambil darah nnti. minum lmbt, lmbt la siap sis.