Baby 10 bln baru nak ajar botol susu

Hi semua. Ank saya umur 10 bln lebih. Baru nak belajar botol susu. Ank saya mcm bolrh minum susu pam guna botol 2oz hbis dia minum. Agak terkejut jgk dia boleh minum smpai habis. So saya nk tnya tips ajar ank susu botol tapi tak nak dia jadi nipple confuse jgk. So saya igt nk bgi dia botol siang. Mlm df dgn saya. Ok ke cara ni utk ajar dia? Atau waktu siang saya bgi selang seli botol dgn df?

3 Balas

10m takde nipple confuse dah. Biasanya dia dah ada preference. So kalau dia taknak mmg dia taknak. Begitu jugak sebaliknya

bg pkai botol straw je sis , 10m x de nipple confius dh sbb dh pandai beza

straw cup@bottle je puan dah 10m tu