Nipple confuse

Haii mommies. Nak tanya pendapat, anak saya skrg 2 bulan. Saya ajar dia minum susu botol sejak dalam pantang lagi sebab saya mummy yang bekerja so awal2 lagi da kena ajar dia minum botol. Full breastmilk. Alhamdulillah, dia boley terima susu botol dan df. Anak saya jgk isap pacifier. Yang merisaukan saya skrg ni. Ada kemungkinan tak lepas ni dia boley jadi nipple confuse jgk even sebelom dia boley terima kedua2 nya.

2 Balas

Yup baby bawah sebulan, digalakkan directfeed. Untuk ajar dan latih baby menyusu direct. Tapi kalau baby dah biasa pandai menyusu badan. Boleh je bagi botol. Tapi, baby bawah sebulan risiko untuk nipple confuse memg tinggi. After sebulan okay je

2y ago

ok tq

yup ada kemungkinan..

2y ago

walaupon sebelom ni dia ok je boley terima dua2?