Anak tolak susu, berat turun, setahun baru 6.80kg

Hi semua, anak sye dalam fasa tumbuh gigi, ye memang agak lambat, nk dekat stahun ni ade lar dlam 5 btg gigi kluar..bukan satu2 kdang sekali 2 3 btang trus keluar.. sejak2 tu anak tak nak susu, mngkin tak selesa sebab pakai btol susu..ada tips tak? ye setahun sepatutnye fokus makan, anak sye tak de msalah makan pun tpi dsbbkan brat bdan susah nak naik, jadi mngharapkan susu jgak. Sekarg ni gigih jgak nak ajar pkai cawan, sebab tu je crenye..Boleh minta tips lain? Lagi pun, mngkin anak sye ikut sperti sye, kcik orang nye..makan bnyak pun tak naik2 🙈

3 Balas

polar tido baby awak okay tak? tido pon memainkan peranan penting dlm meningkatkan berat badan baby. boleh cuba offer susu full cream dalam kotak. sebab baby dah berusia setahun keatas. boleh cuba offer yang sejuk2 dekat baby. mungkin baby tak selesa. dalam pemakanan baby juga boleh tambah cheese, susu, santan

try bg sippy cup,nurse pernah kata kalau mak tu body macam tu anak takkan terikut sebab dia abt tumbesaran ank masing ii. setahun baru 6kg tu underweight

tido nya ok?