Anak reject susu dsbabkan btol susu atau perlu tukar susu?

Anak sye setahun sebulan. Anak sye kurang susu start tumbuh gigi mse 11 bulan. Paling2 minum 2 3 oz sahaja, itupun 2 kali je sehari. dan bile dah setahun, makin kurang, faham sebab dah makan. Tapi pengambilan susu pun penting tuk prtumbuhan dan jga kalsium. Dsbbkan kurang mnum susu, sye banyakkan pengambilan cheese dan susu full cream bile msak. Bila sye perasan mse mnyusu botol, lekapan mulut pde puting tk penuh, ade ruang, smpai keluar2 jugak susu, mngkin sbb ade gigi atau tak selesa. Ank sye dri newborn smpai lar skarang gune botol tommee tippee. Jadi die tak kan habis mnum susu, hanya main2 kt puting tu. Jadi perlu ke sye tukar ke btol lain? Pengasuh sye ckp perlu tukar susu, dan sebenarnye bnyak dah sye tukar susu, dari biase mnum Dupro, ke S26 dan skarang ni Anmum. Masih sama, kurang jugak mnum susu. Tapi bila mana mnum air masak pada botol yg sama, habis dminum. Jadi perlu ke saye tukar botol susu atau tukar susu lagi? kalau ye, btol susu ape ye yg sesuai? skrng tgh fasa belajar mnum cawan. #firstmom #pleasehelp

1 Balas

baby sblum nie bf ke? sbb memg sikit 2-3 oz 2x sehari.. anak sye memg fully fm sjak sbulan smpi la skg stahun.. sukatan oz nye btambah & kerap jgak mnyusu, mkn pun mkn jgak.. mnum dupro dr dlu lg & botol pun setia tommy tippee.. Klu sye bley advise, tukar susu & check blek waktu susu & waktu mkn baby.. maybe bley gap kn sejam-2jam.. memg sblum2 nie ape2 pun brand susu anak mnum 2-3 oz je ye?

3mo ago

klu anak sye, 2-3 hri..