Result MGTT 13mol

Hi semua. Ada tak yang pernah experience result minum air gula selepas 2 jam tu cecah 13? First pregnancy & saya pun terkejut juga tengok result ni. Doctor advise utk GDM on diet. Boleh suggest and advice utk turunkan blood sugar ni?

1 Balas

Control pengambilan gula sis, sbb GDM jadi pun sbb kadar gula tinggi kan. Maybe sis boleh go easy on the cravings. Boleh makan apa yg kita ngidam, tapi kawal portion dan kekerapan ya.