TIADA ALAHAN MASA MENGANDUNG

Hello semua.. ada tak mommy2 semua sepanjang kehamilan tiada langsung alahan? Normal ke nacamtu?

14 Balas

untungnya sis tiada alahan...kami ni teruk sampai kena drip ayaq sentiasa....macam ni la sis...lain ibu lain pembawakan budak...tak sama...ada yg alah teruk masa awal mengandung lepas tu hilang ada yg masa awal tak ada alahan tapi masuk trimester kedua atau ketiga ada ....

2y ago

sama dengan saya asyik drip je klau migraine n alahan teruk sgt

saya takde alahan yang teruk. petang baru rasa mual tapi takde sampai muntah. bila tanya mama, dia cakap masa dia pregnant kami adik beradik pun dia takde morning sickness. kami anak beranak period pun takde dapat period pain. mungkin depends genetik kita.

normal je. sebenarnya wanita mengandung yg ada alahan ni hanya minority kalau ikutkan yg sy baca la.. ramai je yg normal takda alahan

Dah nak masuk 8weeks, tak ada alahan alhamdulillah. Tapi asyik lalu makan je, setiap 2-3 jam perut berbunyi mcm tak makan sehari hehe

Saya masa 4-7 weeks ok je xde alahan, masuk 8 weeks start sakit badan, lesu, sakit tekak, muka kusam n breakout n xlalu makan. huhuhu

sama xde alahan...bdn makin sihat ni😅 bersyukur lah sis kiterr ni xde alahan.. ada yg teruk alahan dia

jangan di minta ada alahan tak tertanggung rasanya😅😭🤣

sy lgsung xada alahan....suami y alahan nya....

mcm saya setakat ni suami yang muntah pening 😅

sama sis..sy pun xda alahan stakat ni...10mggu