Punca keguguran

Hi semua, ada tak mommies2 yg berpengalaman keguguran? Boleh kongsikn sebab keguguran tak.. dan cara2 mengelakkn keguguran.. sy mcm risau melebih2 pula sbb baby pertama.. agaknya kandungan dlm perut tu ambil masa yg berapa lama baru kira stabil dan tak mudah keguguran ye?

1 Balas

gugur ni bila2 boleh jadi. either 1st trimester, 2nd trimester. klu 1st trimester mostly sbb ovum/sperm tak sempurna, bdn kita reject. klu 2nd trimester mostly sbb kesihatan ibu. kita cuma blh ikhtiar jaga hubungan dgn Allah, jaga diri, jaga pemakanan, jaga emosi. inshaAllah klu mmg it rezeki awk, bby akn survive smpai besar.