Anyone yang mengalami. 🥺

Hi semua. Ada tak kalau pregnant seorang yg tak terus war2 kan pada orang lain kecuali ahli keluarga yg terdekat dan kalau orang minta any suggestion terutama media sosial tak terus bg pendapat. Sbb sy perasan setiap kali bg pendapat mesti akan diuji balik kt sy. dan kalau pregnant war2 kan awal, bad happened 🥺 Edited : thanks you semua yg komen, 🤍

48 Balas

sy pun ada history gugur 2x .pdhl bgtau keluarga dgn close friend je. yg 3rd ni sampai 4bulan bru bgthu family. Tu pun xsyok bila mentua kecoh dkt sedara di kg nasib baik mak sy fhm utk tak bercerita dgn orang/ahli keluarga lain.kalau terjumpa dorang nmpk baby bump brula dorang tahu.. ntahlah mmg xsyok rasa balik kg side suami mak sedara dok tya beranak mana pantang mana pdhl kte xbgthu pun. kalau ikut sy biar sampai beranak bru orang tau xpe🤣

sy rahsiakan dr kwn2, media sosial, even adik bradik . hanya suami dan perents kami je yg tahu. sbb org kata x baik heboh awal2, tambah pula sy pernah gugur sblm ni. skrg dh 5 bln, baby bump pun dh menonjol xleh sorok dah. so semua org yg jumpa sy akn nmpk sy mgandung. jd sy cuma iyakan sje la. tp still x de buat post hebahan kt sosial media atau group family. senang citer, sape thu dy tahu lah, spe x tahu x tahu lah dy 🤣.

Saya pun taknak bagitahu sesapa kecuali family sendri dn mertua tapi family sndiri buat mulut celupar pegi tahu saudara mara. Panas jer hati nii. Dah pesan banyak kali pun xdgr orang pesan. Sedih giler masa tu. 2,3hari nanggis sbb family sdri buat mulut. Berminggu2 merajuk keluar group semua. Masa tu hti ni sensitif gila sbb sblm ni pernah keguguran. Next time klau rezeki pregnant lg memang taknk bgtahu sesape dah.

hi mommy. dulu sy pernah keguguran masa 1st. then 2nd pregnant lagi, sy x war2 kan d sosial media kecuali husband dan family je yg tahu. klu sy jln2, org yg kenal.. terserempak dgn sy.. tahulah sy pregnant tu.. mana yg tahu, tahulah. yg x tahu, sy diam je 😌. sy tak pernah post gambar sy tgh pregnant di sosial media. lepas sy bersalin, barulah sy post. itupun sekali je. kdg kite x tahu ada org buat kat kite.

Hi mommy , pada saya tak ada masalah pun untuk nak post atau tidak atau cukup sekadar yang mana tahu saja tahu . Saya memang agak kurang active ber social media . So saya hanya share pada yang perlu saja . Saya percaya lain orang lain cara . Apa2 pun hopefully urusan kita semua , dari pregnancy hingga bersalin , berpantang and membesarkan cahaya mata kita dipermudahkan . Insyallah aminn2 ✨

saya pernah war² mcm yg sis cakap tu sbb first mom dulu kan excited sgt dpt result upt trus upload d sosial last²,, 3 bulan je trus keguguran,, second masa prut membesar dh 7 bulan pun tak da rezeki sbb ntahlh sbb apa ,,prh post fb sbb nmpk comel & excited gitu ,,ehh tiber ... skrg mlas lagi la .. biar fmily n yg tahu je tahu... huhu..

war2 kan kelahiran.. sembunyikan pregnant.. hanya bagitahu pada yg perlu sahaja.. yg tak ada kaitan tu tak perlu pun.. contoh duk post kt sosial media tu sebenarnya apa tujuan? nak share berita gembira kt org lain.. agak2 (sesetengah) orang lain tu gembira ke dgn perkongsian kita tu. tak marah. nasihat.

Saya bgtau family sendiri & best friend 4 org masa 2 months pregnant. Boss masa 3m sebab kena start pergi check up kk. Org ofis saya x bgtau. Dyrg mula perasan saya nampak gemok sikit masa dalam 5m pregnant. Masa tu dyrg tanya and time tu baru saya admit saya pregnant. Media sosial ke apa mmg tak reveal.

Bagi sy lah xpenting pun nk war war kan 😂 Sebab kdg boleh memudaratkan kita sendiri..kdg x semua org suka and bahagia dngn berita gembira kita..lagi satu..Penyakit ain tu wujud..mcm saya xpernh bgthu sesiapa kecuali terserempak dngn kwn tibe ii dia tegur babybump..itu xleh elak la 😅😅😅

sy juga tak war2kan pada sapa2 pun sy pregnant , tahu2 tengah pantang dah .. itu rasa lebih selamat dari war2kan .. sbb kita tak tahu org yg tengok kita tu macam mana , takut ada yg sedih sbb lama menanti zuriat , takut juga org yg dengki .. just better keep it private .. tu bagi pendapat sy ..