Salam mommys out there, boleh share tak susu yg okay untuk pregnancy mom. Terima kasih ?

Semoga semua urusan mommy or mommy to be dipermudahkan

25 Balas

Hi sis, if you are taking vitamin like obimin plus + calcium, dah x perlu minum susu ya, sebab vitamin ni sudah cukup untuk baby dlm kandungan, but if u are not taking the vitamin boleh minum susu, but kena cari susu yg no sugar added sebab susu ni boleh buat baby besar dlm kndungan..

Saya minum susu kurma farmfresh.. no added sugar. Ataupun any low fat milk. Misi kt KK prefer minum low fat milk sebab kalau minum susu khas pregnant mum tu boleh cepat besar. Seeloknya low fat milk or fresh milk with no added sugar.

Doc suggest sy mnum susu dutch lady je. Susu yg plg perlu dielakkan doc mention anmum & HL sb tggi gula. So klu hr2 mnum, ibu blh kne diabetes. Ni yg sy dpt maklum dr doc sb family history ada diabetes

5y ago

Oh yeke? Sy mnum anmum skarg...😥😥

Pakcik2 kat opis sy.. Sume cadangkan susu kambing.. Leh kurangkan jaundice bila baby lahir nnt.. La ni ngah amalkan susu kanbing coklat wildan.. Sedap.. X hamis..

Susu rizqi..bby pon sihat.alhamdulillah..lahir gabu gebas.bebas jaundice.mummy pon energy xhabis🤗

Susu kambing khalish. Membantu mengurangkan jaundice bila bby lahir nnt insya allah

Sy minum frisomum. Rasanya ok juga. Kalau sis nk, boleh dptkn sample dulu di official web.

Sy mnum anmun..skrg nk try lazz pula cz rmai jgk yang mnum ckap ok..anmum pd sy ok jga..

Minum susu kambing sis. Nanti baby keluar dia tak akan kuning tauuu..

5y ago

susu kmbing apa ?

Ank pertama sy minum anmum n kedua nie fresh milk 😊