Apa benar usia kandungn 6 minggu tidak dibenarkan USG?

Semlm sy pergi klinik tuk pastikn kandungn sy baik baik sja.. Sy minta dg dokternya untuk melihat apakah baby sy memng banar benar ada dalam rahim atau luar rahim atau kelahiran kosong atau sehat dan baik baik saja.. tp dokter cakap masa ni x boleh buat USG bulan depan baru buat USG Sedih hati dengar tu.. Sy mncari kat youtobe ada pila dokter yg dah buat usg dg usia kandungan 6 minggu.. Usia kandungan sy skrng 6 minggu 6 hari 😢

2 Balas

Dia tak bagi scan sbb kandungan masih awal. Kalau scan awal takut masih kecil tak nampak apa apa

Sy 6w pon scan tvs bru nmpk. dkt perut xnmpak