Usia kandungan sebenar

Salam semua, sy ada kompius sikit ttg usia kandungan.. kalau ikut apps sy harini 10w3d. Last time, 6/7 8w4d pergi USG, doctor ukur baby 8w0d.. jangka bersalin 15/2/24. Minggu lepas 14/7 pergi KK doc ckp usia kandungan sy 8w sedangkan sy 9w4h dan jangka bersalin 14/2/24.. aah sudah.. harap semua tak pening

2 Balas

sbnrnya tak pening pun. sbb scan mmg berbeza bergantung mesin, kedudukan bayi. yang penting tak lari jauh (+/- 2w). kalau lari jauh baru dktr check semula

11mo ago

Mungkin, sy pening sbb usia 8w4d doc usg jangka bsalin 15/2/24, pergi lepas seminggu 9w4d KK ckp jangka bersalin 14/2/24 cuma lambat sehari. Apps takyah cerita la lagi jauh.. 🤣

Saya dah 5 bulan tiap kali scan tak pernah tally pun haha