Tanda nak dekat bersalin ke? Ada sesiapa macam sy tak..

Semlm cirit birit sepanjang hari .. mlm pula 8.20pm ada mild contraction mcm sakit senggugut. Sy bawa tidur je.. pagi ni da hilang. Kandungan nak masuk 38 minggu agak nye da tak lama ke lg ni..x sabar sangat sebab perut makin sarat berjalan baring semua sakit .. anak first lahir 38 minggu jg..

3 Balas

Macam sye haritu 38w4d rasa sakit perut macam nak berak. 2 3 kali ulang alik tandas. Tidur dah menonggeng kejap2 sakit macam senggugut. Tidur mmg tak selesa dah. Pagi bangun nak siap2 kan anak tiri pergi sekolah perasan ade darah campur lendir. Terus siap2 pergi hospital. Cek jalan dah 2 cm. Petang cek jalan dah 5cm. Alhamdulillah masa tu dipermudahkan. Kejap je duduk dalam Lr. Magrib bersalin.

Alhamdulillah da dkt tu.. kene alert smada kuar drh bserta lendir.. atau pecah ketuban.. atau konstraksi makin kerap.. Semoga Allah permudahkn urusan..

semoga dipemudahkan urusan puan bersalin ..